Årets Reumert 2020

 In Nyheder, Tidligere arrangementer
Årets Reumert 2020

Årets Reumert 2020 fejres d.21. september på Folketeatret

Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye bliver værter til Årets Reumert 2020

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2020 bliver det med en – matchet Covid-19 restriktionerne – storslået fest på Folketeatret mandag d. 21. september, og nomineringer offentliggøres onsdag d. 3. juni. Satiregruppen Platt-Form, bestående af skuespillerne Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye bliver aftenens værter, som guider publikum igennem prisuddelingen.

Corona-krisen har længe holdt landet og dermed også teatrene lukket. Men før den store nedlukning var der en sprudlende rigdom af fabelagtig, fængende og nyskabende scenekunst, som nu fejres med Årets Reumert 2020. Prisuddelingen, der skulle være afholdt i juni, er flyttet til d. 21 september, afholdes på Folketeatret. På scenen står satiregruppen Platt-Form, alias Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye og lader Årets Reumert-uddeling folde sig ud med prisuddeling og underholdning.

ÅRETS REUMERT – LIVESTREAM
Som med alt, der foregår i teatersalene for tiden, er antallet af pladser begrænset på Folketeatret. Derfor livestreamer vi showet, så alle kan følge med i prisuddelingen. Det sker på www.cphstage.dk/livestream-af-arets-reumert-2020, mandag den 21. september kl. 20.00 

En fejring af dansk scenekunst

Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisens Bodil. Prisuddelingen fejrer og belønner kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst fra alle genre og af højeste kvalitet.

Prisuddelingen markerer sig som en fejring af hele feltet af dansk scenekunst og værterne mener, det er fuldstændig afgørende, at der findes en årlig fagfunderet pris for scenekunst, som Jakob Fauerby siger: Det er bydende nødvendigt, at vi hylder scenekunsten og hinanden. Hvis ikke vi selv sætter pris på det, vi laver, kan vi jo næsten ikke forvente, at publikum gør det.

Branchen står sammen igen
Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998 som uddelte priserne årligt frem til 2018.Da Bikubenfonden trak sig fra Året Reumert, samlede CPH STAGE, ISCENE.dk, HAVE A/S, Reumert-juryen og Dansk Teater teaterbranchen om at videreføre prisen, indtil der kunne findes mere permanent støtte til videreførelsen af scenekunstens fineste pris. Dette er endnu ikke sket, men frivillige kræfter, samt medfinansiering og stor opbakning fra branchen har gjort det muligt at hylde scenekunsten igen i 2020.

Om vurderingen og priserne

Prisuddelingen bygger videre på det faglige fundament, som Bikubenfonden satte i verden, hvor en jury, af fagfolk og kritikere, rejser rundt i landet og ser et størst muligt udsnit af årets produktioner indenfor alle genrer. Reumert-juryen 2020 består af 12 personer, der er bosat i hele landet.

 

Arrangører:
CPH Stage, Iscene, Reumert-juryen, Have Kommunikation og Dansk Teater.

Bidragsydere (teatre, forbund og organisationer):
Det Lille Teater/Marionetteatret, Mungo Park Kolding, BaggårdTeatret, Limfjordsteatret, Nørregaards Teater, Aarhus Teater, Teatret Møllen, Aaben Dans, Teater Grob, Den Jyske Opera, Sort/Hvid, Betty Nansen Teatret, Tivoli, Teater V, Odense Teater, Vendsyssel Teater, Randers Egnsteater, Mungo Park, Teater Hund & Co., Odin Teatret, Det Kongelige Teater, Team Teatret, Østerbro Teater, Dansk Skuespillerforbund, Danske Dramatikere, Teknisk Landsforbund, Danske Scenografer, Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Tid og sted:

Uddelingen af Årets Reumert 2020 bliver på Folketeatret mandag d. 21 september kl. 20.00, hvor antallet af publikum i salen afstemmes efter gældende retningslinjer i september i forlængelse af COVID-19. For dem, der allerede har købt billet, bliver det muligt at ombytte, så billetten gælder den nye dato. Billetindehavere vil få direkte besked snarest.

Har du ikke billet til Folketeatret, kan du se showet online, mandag d.21. september kl.20 her

X