REUMERT 2021 i odense

Reumert 2021 i odense


For første gang nogensinde skal landets fineste og mest prestigefyldte scenekunst-pris, Årets Reumert, uddeles uden for hovedstaden. Det sker 6. juni i Odense, hvor kulturhuset Odeon danner rammen om den store prisfest med deltagelse af de største, danske stjerner.

Det bliver historisk, når Odeon den 6. juni danner rammen om Årets Reumert 2021. Det er nemlig første gang, at den fornemmeste pris til scenekunsten herhjemme uddeles uden for hovedstaden.

Udflytningen sker som resultatet af et helt nyt samarbejde mellem Jysk Fynske Medier, Dansk Teater, CPH STAGE, ISCENE.dk, Albani Fonden og Odense Kommune. Et samarbejde der skal være med til at styrke opmærksomheden på den danske scenekunst.

”Årets Reumert er teaterverdenens største og mest kendte pris. For os har det været altafgørende at finde en værtsby, som har ambitioner på teaterområdet – og det har Odense. Derudover er kravet et venue på størrelse med Det Kongelige Teater – og det har Odense fået med Odeon. Sidst men ikke mindst har det været vigtigt for os at finde samarbejdspartnere, der har hjertet med sig og ligesom os brænder for kulturlivet. Det kan vi mærke, at Odense Kommune, Albani Fonden og Jysk-Fynske Medier gør. Vi er ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk prisfest for både branchen, byen og landet”, siger direktør for brancheforeningen Dansk Teater, Peter Mark Lundberg.

Især glæder det brancheforeningen, at det har været muligt at placere prisfesten centralt i landet. Det styrker både branchen og provinsen, siger Peter Mark Lundberg.

Aftalen om at holde Årets Reumert i Odense gælder de kommende tre år.

Johanne Louise Schmidt til Årets Reumert 2020. Arkivbillede fra Årets Reumert 2020, fotograf James Alexander Thisted

Fakta om reumert

Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998 som uddelte priserne årligt frem til 2018. Da Bikubenfonden trak sig fra Året Reumert, samlede CPH STAGE, ISCENE.dk, HAVE A/S, Reumert-juryen og Dansk Teater teaterbranchen om at videreføre prisen i 2019 og 2020.

I 2021 bliver Odense Kommune, Albani Fonden og Jysk Fynske Medier en del af projektet, og uddelingen af Årets Reumert flytter til Odense i en aftale, der gælder for tre år.

2021-udgaven af Årets Reumert holdes 6. juni i kulturhuset Odeon i Odense.

yderligere information

Peter Mark Lundberg, direktør Dansk Teater, tlf. 30 52 68 59 

Morten Krogh, festivaldirektør CPH Stage, tlf. 51 41 14 66 

Poul Kjærgaard, chefredaktør Fyens Stiftstidende, tlf. 23 46 41 65 

Trine Spliid Bech, konst. Administrationschef Turisme & Vækst, Odense Kommune, tlf. 40 13 07 75 

Freddy Larsen, direktør Albani Fonden, tlf. 29 23 03 14 

 
X