Webinar: Vi fejrer 300 år med dansk teater – sådan kan I være med
21. april 2022

Vi fejrer 300 år med dansk teater – sådan kan I være med

I år fejrer vi, at det er 300 år siden, der for første blev talt dansk fra en offentlig scene! Hendes Majestæt Dronningen har offentliggjort sin protektion for fejringen af 300 år med dansk teater.

Det er nu de mange projekter skal igangsættes og ideer skal udveksles, så vi sammen kan løfte fejringen af dansk teater 300 år til en forrygende begivenhed for hele scenekunstbranchen, publikum og vores mange, vigtige interessenter - på tværs af Danmark.

Dansk Teater og Foreningen Dansk Teater 300 år inviterer derfor til webinar, hvor du kan høre mere om, hvordan du kan engagere dit teater i fejringen samt få inspiration fra andre.

CPH STAGE vil også deltage og fortælle om det nye nationale tiltag, der skal få unge over hele landet i teatret. Det vil løbe af stablen for første gang i år i uge 37 – som en del af 300 år-fejringen i september. Teatre og kompagnier fra hele landet kan være med i samarbejdet ved at udbyde ungebilletter til 40 kr. stk. i uge 37. Tiltaget er skabt sammen med bl.a. Golden Days.

Scenekunsten har i 300 år haft afgørende betydning for udviklingen af det danske samfund. Scenekunsten har været med til at skabe vores sprog, kultur, fællesskaber, identitet og demokratiske samtale. Menneskers mangfoldige tanker og følelser er blevet behandlet med stor indlevelse på tusindvis af scener igennem årene.

Dansk Teaters håb er, at teatre, kompagnier, scenekunstnere og kulturinstitutioner på tværs af Danmark vil deltage i fejringen med både store og små begivenheder. Rigtig mange i branchen er allerede i gang med at planlægge gallaforestillinger, særarrangementer, kommunikation, presse og involvering af branchens vigtigste interessenter - både nationalt og lokalt.
 
Særligt i ugerne op til selve 300 års-jubilæumsdagen den 23. september planlægger mange af jer forskellige markeringer, der blandt andet kan vise beslutningstagere og publikum, hvad det er, scenekunsten bidrager med i Danmark.

Program for inspirationswebinar:

10.00-10.05: Velkommen v. Peter Mark Lundberg, direktør, Dansk Teater

10.05-10.15: Årets store fejring – sådan kan du være med v. Mikkel Harder, bestyrelsesleder, Dansk Teater 300 år

10.15-10.20: Scenekunstfestival for unge under 27 år i uge 37 v. Morten Krogh, festivaldirektør, CPH Stage

10.25-10.40: Inspiration fra kolleger i scenekunstbranchen

  • Teatret Møllens involvering v. Nikolaj Mineka, Teaterchef, Teatret Møllen
  • Teater Grobs involvering v. Maja Ries, administrativ chef, Teater Grob
  • Aarhus Teaters involvering v. Allan Aagaard, direktør, Aarhus Teater

10.40-11.00: Spørgsmål og vidensdeling om aktiviteter og gode ideer.

Vi håber meget, at I vil være med til webinaret – og ikke mindst til at fejre 300 år med dansk teater.

Du kan også læse mere om selve fejringen, initiativer og hvordan I kan deltage på Dansk Teater 300 års hjemmeside.

Har du spørgsmål eller behov for at vende jeres ideer og muligheder for involvering, er du altid velkommen til at kontakte peter@danskteater.org, mk@cphstage.com eller amanda@danskteater300aar.dk.

Tilmeld nødvendig - link tilsendes en time før webinarets start.