GÅ TrYGT I TEATRET

INFORMATION OM MYNDIGHEDERNES RETNINGSLINJER FOR TEATRE OG SCENEKUNST

HVAD ER REGLERNE FOR, AT DET ER TRYGT AT GÅ I TEATRET?

I Danmark må du gerne gå i teatret, og teatrene må gerne opføre forestillinger, for som statsminister Mette Frederiksen sagde til pressemødet d. 18. september 2020: ”Der er undtagelser for arrangementer, hvor deltagere hovedsageligt sidder ned, hvor man kan efterleve alle restriktioner. Der er reglen stadig 500 personer, det gælder f.eks. i idrætten, kulturen og konferencer.” 

 Sundhedsministeriets hjemmeside efter pressemødet d. 25. september 2020 kan man læse: ”Der bliver (…) mulighed for at afholde arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende for op til 500 deltagere, hvis de i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende.”

Kulturministeriets hjemmeside kan man ligeledes læse:  ”Det vil fortsat være muligt at holde fx teaterforestillinger, koncerter og idrætsarrangementer med op til 500 personer, hvis de i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, lærred, bane eller lignende.” 

På kulturministeriets hjemmeside kan man i øvrigt læse ”særlige retningslinjer for teatre, koncerter og biografer mv. med siddende publikum.”

Dansk Teaters medlemmer kender og overholder disse retningslinjer, og ifølge statslige myndigheder er det derfor trygt at gå i teatret.


Brev til arrangører, formidlere m.fl. om gældende retningslinjer
 
Dansk Teater har udarbejdet et brev til formidlere og arrangører m.fl., der opfordrer til, at vi alle – også kommuner, institutioner, arrangører, mv. – følger de gældende retningslinjer for siddende kulturoplevelser, der er fastsat af regeringen ved Kulturministeriet. Brevet kan læses og udsendes ved tvivlsspørgsmål. 

Brevet findes vedhæftet her, sammen med en Spørgsmål/Svar fra kulturministeriet her.

Man kan læse mere på Kulturministeriets hjemmeside her eller ringe til kulturministeriets corona-hotline på 33 74 50 00, alle hverdage fra kl. 9-16, hvis man har spørgsmål. Teatrene holder sig opdaterede og overholder alle retningslinjerne, så det er trygt at gå i teatret. 

X