Ledige stillinger

Praktikant søges til Dansk Teater - efterår 2021

Vil du være med i kampen for et stærkere kulturliv efter coronakrisen, og interesserer du dig for politik, kommunikation, kultur og scenekunst? Så læs med her!

Dansk Teater er kulturlivets største branche- og arbejdsgiverorganisation, og vi søger en praktikant, der kan understøtte vores arbejde med politisk interessevaretagelse, kommunikation, presse, sociale medier, medlemskommunikation, rådgivning, arrangementer og netværk.

Baggrund

Coronakrisen har vist vigtigheden af, at vores branche er stærkt repræsenteret politisk og i offentlighedenOg krisens mange afsavn har styrket den danske befolknings opfattelse af kulturens vigtighed. Mange savner at komme i teatret og opleve fantastisk scenekunst. I efteråret 2021 skal vi derfor for alvor videre med genopretningen af kulturlivet og have danskerne tilbage i teatrene. 

Som praktikant vil du komme til at understøtte hele vores sekretariats arbejde, hvor vi fokuserer på: 

 • At være den samlende aktør for den danske scenekunstbranche og arbejde for et rigt og mangfoldigt scenekunstliv 
 • At sikre scenekunsten en tydelig stemme i den offentlige debat og blandt beslutningstagere, myndigheder og andre interessenter 
 • At være sparringspartner for vores medlemsteatre og skabe de bedste rammer for en udvikling af scenekunsten som kunstart og teatrene som arbejdspladser 

Dansk Teater er branche- og arbejdsgiverorganisation for professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier i hele Danmark. Dansk Teaters medlemsskare spænder over projektteatre, egnsteatre, små storbyteatre, landsdelsscenerne, teatrene i Det Københavnske Teatersamarbejde, Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater. 

Stillingens indhold

 • Du vil i tæt samarbejde med vores politiske rådgiver, sekretariatskoordinator, direktør og medlemmer i hele landet have fokus på at skabe gode lokalpolitiske indsatser frem mod kommunalvalget i november 2021
 • Du vil overvåge og bidrage til forskellige politiske processer indenfor forskellige kulturpolitiske dagsordener
 • Du vil udføre research, dataindsamling, notatskrivning, analyse og kampagnearbejde
 • Du vil understøtte vores politiske kommunikation gennem sociale medier, debatindlæg og pressearbejde
 • Du vil bidrage til medlemskommunikation gennem vores nyhedsbrev, hjemmeside, arrangementer og forskellige netværk
 • Du vil bistå med praktiske opgaver, hvor du hjælper os med afholdelse af møder, seminarer og lignende
 • Du vil få stor indsigt og ansvar i et mindre sekretariat og en spændende branche, hvor der altid er rigeligt med opgaver
 • Dit praktikforløb planlægges sammen med din praktikvejleder, så det tilpasses dit uddannelsesforløb.

Dine kompetencer

Du er studerende på en længere videregående samfundsvidenskabelig uddannelse, der berører politik, sociologi, økonomi, kultur eller tilsvarende – og er gerne i gang med det sidste år af din bachelor eller din kandidatuddannelse.

Du har interesse og god forståelse for politik, kommunikation, kultur og eventuelt scenekunst. Dit arbejde er funderet i viden og fakta, og du kan gå selvstændigt til komplekse dagsordener og omdanne viden fra research og analyser til god kommunikation. Du kan finde ud af at læse og bruge talmateriale og desuden har du erfaring med sociale medier og hjemmesider.

Det vil være en fordel, hvis du har forståelse for politiske beslutningsprocesser i Danmark – både nationalt og lokalt og erfaring med foreningsarbejde, samt konkret arbejde med planlægning af arrangementer og arbejde med politisk kommunikation.

Du er nysgerrig og trives i mangfoldige miljøer, hvor tingene går stærkt, men hvor der også er brug for grundighed og fordybelse.

 

 

 

Vi repræsenterer en fantastisk verden.

Som arbejdsplads er Dansk Teater et sted på højt til loftet, rig mulighed for indflydelse og et godt sammenhold.

Vi håber på din ansøgning!
Peter Mark Lundberg
Direktør

Dansk Teater tilbyder

Grundigt indblik i en mindre arbejdsgiver- og brancheorganisation, der har store armbevægelser og en bred og forskelligartet medlemsskare. Du bliver del af en dynamisk, engageret og sjov arbejdsplads i centrum af København med stor mulighed for faglig udvikling og en bred vifte af opgaver.

Vi forventer, at du kan være en del af Dansk Teater på deltid (min. 25 t/uge) eller fuld tid (37 t/uge) – så vidt muligt i perioden fra 16. August 2021 til 28. januar 2022. Praktikken er ulønnet og skal indgå som en del af dit studie. Derfor er vi fleksible i forhold til studie og evt. studiejob, når det gælder arbejdstid.

Du bedes sende din ansøgning og CV til jeppe@danskteater.org. Ansøgningsfristen er 5. april og samtaler forventes afholdt kort derefter.

For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte Jeppe Bo Rasmussen, politisk seniorrådgiver, jeppe@danskteater.org, tlf. +45 24 40 18 97.

X