Ledige stillinger

Politisk konsulent (med flair for kommunikation og tal) til Dansk Teater

Dansk Teater er kulturlivets største branche- og arbejdsgiverorganisation og er i vækst, og derfor søger vi en konsulent til politisk interessevaretagelse inden for kultur, teater og scenekunst.

Stillingens indhold

Dine primære opgaver vil bestå i at sætte branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teaters strategiske mål på dagsordenen både politisk og i pressen i tæt samspil med vores direktør.

Det betyder, at du er med til at formidle og varetage Dansk Teaters medlemmers interesser over for statslige og kommunale beslutningstagere: Folketinget, ministerier, styrelser og kommuner. Du vil samtidig få en central rolle i at understøtte, at der sker et stadig tættere samarbejde med kulturverdenens øvrige organisationer.

Arbejdet indebærer bl.a. at understøtte politikudvikling i tæt samspil med direktør, bestyrelse, medlemsteatre og de øvrige brancheforeninger på kulturområdet.

Du vil desuden skulle udvikle Dansk Teaters lokalpolitiske indsatser frem mod kommunalvalget i 2021 i samspil med vores medlemmer. I denne del af jobbet skal du understøtte vores medlemmer i at fremme scenekunsten lokalt i kommunerne, herunder rådgive, skrive høringssvar, udarbejde faglige oplæg etc.

Herudover vil du få særligt ansvar for det kulturpolitiske område og vil være med at indsamle data, levere indspil til centrale politiske beslutningstagere og overvåge politiske beslutninger med betydning for scenekunsten.

Du vil også få repræsentationsopgaver i en række eksterne samarbejdsfora og have tæt dialog med en række eksterne samarbejdspartnere.

Vi lægger vægt på, at du:

  • har erfaring med og indsigt i politiske beslutningsprocesser på statsligt og/eller kommunalt niveau fra en politisk ledet organisation eller erfaring fra anden politisk sammenhæng
  • har kendskab til og interesse for kulturlivet
  • har erfaring med at anvende tal og data til politikudvikling og interessevaretagelse
  • har erfaring med pressehåndtering
  • er god til at opbygge relationer, skabe netværk og samarbejde med mange forskellige aktører
  • har god analytisk sans og talforståelse
  • har gode kommunikationsevner såvel skriftligt som mundtligt
  • vil kunne trives i et mindre sekretariat med varierede opgaver og hvor vi af og til skal rykke meget hurtigt
  • har et godt overblik, er god til at planlægge, koordinere og samarbejde med kollegaerne i sekretariatet
  • har en relevant uddannelse

Hvem er vi?

Dansk Teater er branche- og arbejdsgiverorganisation for 80 professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier i hele Danmark. Dansk Teaters medlemsskare spænder over projektteatre, private teatre, egnsteatre, små storbyteatre, landsdelsscenerne, teatrene i Det Københavnske Teatersamarbejde og Det Kongelige Teater.

Dansk Teater arbejder med juridisk rådgivning, politiske interessevaretage og medlemsaktiviteter for branchen.

Vi tilbyder et job for en spændende, kærlig og dynamisk branche med sekretariat 1 minut fra Rådhuspladsen i København. Du vil indgå som del af et sekretariat på 6 medarbejdere. Vi har en uformel tone, fleksibilitet og tilbyder gode personaleforhold.

Løn og ansættelsesforhold

Løn efter kvalifikation. Jobbet er fuldtids, og stillingen indebærer til tider aften- og weekendarbejde samt begrænset rejseaktivitet rundt i landet.

Ønsket tiltrædelse hurtigst muligt dog senest 1. marts 2021.

Ansøgningen sendes via mail til post@danskteater.org senest den 10. januar 2021 kl. 23.59. Skriv ‘Ansøgning politisk konsulent’ i emnefeltet.

Vi forventer at holde jobsamtaler i uge 3 og uge 4.

Kontakt direktør Peter Mark Lundberg, hvis du har spørgsmål til stillingen på tlf. 30 52 68 59 eller bedre pr. e-mail peter@danskteater.orgSom arbejdsplads er Dansk Teater et sted på højt til loftet, rig mulighed for indflydelse og et godt sammenhold.

Vi håber på din ansøgning!
Peter Mark Lundberg
Direktør
X