Ny direktør for Dansk Teater

 In Dansk Teater i medierne, Nyheder

Dansk Teater får direktør med både kultur- og Christiansborgbaggrund

Branche- og arbejdsgiverforeningen Dansk Teater får ny direktør med bred baggrund både fra Christiansborg, det kommunale og kulturlivet. Det bliver teaterchef Peter Mark Lundberg, som også har arbejdet som kampagnechef landspolitisk, der nu skal hjælpe en særlig hårdt corona-ramt branche tilbage på scenegulvet.

Dansk Teater præsenterer nu navnet på organisationens nye direktør, Peter Mark Lundberg. Den 35-årige direktør har tidligere arbejdet med kultur i det private, som kampagnechef på Christiansborg og i løbet af de seneste fem år som chef for Taastrup Teater & Musikhus, samt biblioteker og kulturhuse i Høje-Taastrup Kommune.
 
”At drive et producerende teater er en kompleks størrelse og for mange af os en livsstil. Det har derfor været vigtigt for os at finde en direktør, der ikke bare har arbejdet professionelt med medlemsorganisationer og den politiske verden, men som også selv har et stort kendskab og forståelse for kulturlivet. Sådan en direktør har vi fået med Peter, og jeg glæder mig til, at vi i fællesskab skal sætte spot på scenekunstens vigtige betydning for landet og livet,” udtaler Dansk Teaters formand Lars Sennels. 
 

Selvom teatrene lige nu oplever, at de skrå brædder er alt for skrå pga. sundhedskrisen, er den ny direktør fuld af fortrøstning for branchen:

”Hvis man ønsker, at der fortsat produceres god dansk kultur her i landet, er det essentielt med en kulturnødhjælpspakke, der kan dække kulturens tabte egenindtægter. Heldigvis har vi gode politikere, der har forstået, at sundhedskrisen ikke også må udvikle sig til en kulturkrise, så jeg tillader mig at bevare håbet for teatrene.”
 

Han uddyber optimismen og fortsætter:
”Jeg tror på, at mennesker lever livet bedst live, og jeg kan ikke forestille mig et Danmark, hvor vi ikke snart igen får brug for at opleve scenekunst sammen med andre. Personligt håber jeg på, at der kommer et boom for branchen, når vi igen må gå ud. For er der én ting, som corona-krisen har gjort tydeligt for de fleste, så er det da, at vi som mennesker ikke er skabt til at leve livet bag en skærm. Selv min lille datter gider ikke mere Netflix, og sådan er vi da heldigvis flest, der har det lige nu.” fortæller Peter Mark Lundberg.
Den nye direktør ser som sin vigtigste opgave at sikre, at branchen står endnu stærkere sammen, også efter corona-chokket:

”Det bliver utroligt vigtigt for mig, at det er medlemmerne, der sætter dagsordenen for Dansk Teater. Sådan tror jeg, at vi bedst kan skabe en tydelig kulturpolitisk stemme udadtil og komme sikkert ind i en ukendt fremtid.”
 

Derfor vil den nye direktør i samarbejde med bestyrelsen have et stort fokus på at samle branchen via bl.a. langt flere medlemstilbud og bedre benyttelse af de mange dygtige mennesker, som arbejder professionelt med scenekunst.
Peter Mark Lundberg tiltræder som direktør 1. maj 2020.

For mere info kontakt Dansk Teaters formand Lars Sennels, mob. 22 42 73 00, lars@vendsyssel-teater.dk

X